mksqen

Водостоите на реките под просекот за март

Водостоите на реките под просекот за март

Типографија

Водостоите на реките во Македонија се под просекот за март, покажува неделната хидролошка состојба.

Според мерењата на УХМР, потпросечни се нивоата на Вардар кај Скопје, Велес, Јегуновце и Демир Капија, на Треска кај Македонски Брод, на Пчиња кај Катлановска Бања, на Крива Река кај Крива Паланка, на Брегалница кај Штип, на Сатеска кај Ботун и на Струмица кај Сушево.

Драстично пониски од просекот се водостоите на Црн Дрим кај Ложани и на Црна кај Новаци.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија