mksqen

Јужно Мексико покриено со пепел од вулкан на Гватемала

Јужно Мексико покриено со пепел од вулкан на Гватемала

Типографија

Гватемалскиот вулкан Сантјагито го преплави со пепел соседно Мексико.

Тој исфрли столб од вулканска пепел до 5.000 метри надморска височина и ги покри јужните дделови на соседната држава.

Вулканот се наоѓа на 64 километри од границата на Гватемала со Мексико. Сантјагито е еден од најактивните вулкани во Латинска Америка и годишно еруптира по 76 пати.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет