mksqen
16
Вто, Јул
0 Нови / 7 дена

Силно невреме го погоди јужниот брег на Бангладеш

Силно невреме го погоди јужниот брег на Бангладеш

Типографија

Во силна тропска бура Мора која го погоди јужниот брег на Бангладеш урнати се стотици куќи.

Во налетите на силниот ветер и дожд урнати се стоти куќи и други објекти во бенгалскиот залив, но засега нема информации за жртви, наведоа официјални лица.

Повеќе од милион жители се евакуирани од загрозените подрчја, а ширум државата се отворени околу илјада засолништа.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Свет

This module can not work without the AcyMailing Component