mksqen
16
Вто, Јул
0 Нови / 7 дена

Булевар претворен во парк во Јужна Кореја

Булевар претворен во парк во Јужна Кореја

Типографија

Булевар изграден 1970 години во центарот на јужнокорејскиот главен град Сеул, периодов беше претворен во рекреативен парк.

Во должина од вкупно 983 метри беа засадени над 24 илјади дрвја, цвеќиња и други растенија. Впечатокот е навистина силен, а пејзажите изгледаат како насликани на најсовремена компјутерска графика.

Одговорна за проектот е инженерската компанија МВРДВ, чијашто цел е градот да биде позелен и попријатен за живеење.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Свет

This module can not work without the AcyMailing Component