mksqen
10
Пон, Мај
0 Нови / 7 дена

Бебе жирафа родено во белгиска Зоолошка градина

Бебе жирафа родено во белгиска Зоолошка градина

Типографија

Најновиот жител на Зоолошката градина Планкендале во Белгија е бебе жирафа.

Мајка Мегара стоејќи го раѓа нејзиното бебе кое паѓа од околу два метри.

Зоолозите велат дека и мајката и бебето се добри. На јавноста ќе и биде дадено да гласа за името, што треба да почне со буквата „и“.

Ова беше првото раѓање годинава за Зоолошката градина Планкендале, која е 30 километри  надвор од Брисел. Другото бебе жирафа се очекува кон крајот на овој месец.

Мегара и нејзиното бебе се од загрозен вид на жирафа чиј број е само 200. Бебето ќе порасне до 4.5 метри високо ако е женско и 5.5 метри ако машко.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет