mksqen

Мала панда се опоравува по операција во вашингтонската зоолошка

Мала панда се опоравува по операција во вашингтонската зоолошка

Типографија

Беи Беи, младенчето џиновската панда, кое е главна атракција во Националната зоолошка градина Смитсонијан во Вашингтон, е во стабилна состојба по итната операција за отстранување на маса на бамбус со големина на лимон кое било во дигестивниот тракт.

  • На едногодишната панда, најмладата од четирите џиновски панди на зоолошката градина, почнало да покажува знаци на непријатност и гадење. Тој спиеше повеќе од вообичаено и многу малку имаше апетит за бамбус, неговата омилена храна - велат од Зоолошката.

При увид на ултразвук ветеринарите откриле опасна по живот блокада во неговото мало црево и направена е операција за отстранување на блокадата за дишење.

  • Сега Беи Беи е многу добро - вели директорот на зоолошката градина Денис Кели.

Сега персоналот ќе му дава вода и постепено ќе му воведува мека храна како што се слатки компири и круши, за на крај тој да се врати во јадење бамбус.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет