mksqen
16
Вто, Јул
0 Нови / 7 дена

„Градско дрво“ ќе никне во Скопје и во Тетово

„Градско дрво“ ќе никне во Скопје и во Тетово

Типографија

„Градско дрво“ или City Tree, иновативниот и патентиран зелен билборд што го прочистува воздухот, ќе се постави во Скопје и во Тетово.

Инсталацијата ја обезбедија Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко-свест во соработка со Германската амбасада, градот Скопје и македонски и странски компании - донатори.

Според Еко-свест, главна цел на проектот е да се подигне свеста кај граѓаните, експертите, надлежните институции и бизнисите за потребата да се делува на поле на квалитетот на воздухот, за придобивките од иновативниот проект City Tree и воопшто, за квалитетот на воздухот во Република Македонија.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Скопје

This module can not work without the AcyMailing Component