mksqen

Акција за чистење на одводните канали во општината Кисела Вода

Акција за чистење на одводните канали во општината Кисела Вода

Типографија

Акција за чистење на одводните канали се спроведуваше низ целата општина Кисела Вода преку истурените канцеларии на Секторот за месни заедници и социјална заштита.

На чистењето, како превентивна заштита пред новонајвените обилни врнежи, работеа 50 сезонски работници распоредени по урбани и месни заедници, координирани од раководителот на Секторот за месни заедници и социјална заштита, се наведува во соопштението на општината. Во акцијата е расчистена згуснатата вегетацијата, наталожената тиња, како и на целиот отпад фрлен од несовесните граѓани во летниот и почетокот на есенскиот период.

Од општината Кисела Вода апелираат до граѓаните да го почитуваат Законот за јавна чистота и со своето однесување да придонесат за здрава и чиста животна средина, во која и самите живеат.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје