mksqen
01
Нед, Окт
0 Нови / 7 дена

Град Скопје избира најеколошка компанија и најубаво уреден двор

Град Скопје избира најеколошка компанија и најубаво уреден двор

Типографија

Град Скопје на јавен конкурс ќе избира најеколошка компанија со најголем придонес во заштитата на животната средина за 2017 година.

Како што информира Град Скопје ќе се избира и најубаво уреден двор и најубав состав и цртеж на тема екологија за учениците од основните и од средните училишта.

Конкурсот трае до 16 мај, а сите заинтересирани пријавите треба да ги достават по пошта на адреса на Сектор за заштита на животната средина и природата на Град Скопје.

Во категориите за најеколошка компанија и најголем придонес во областа на животната средина, предвидена е по една награда во износ од по 45 илјади денари. Во категоријата за најубаво уреден двор, предвидени се три награди за индивидуално домување, колективно домување и институција, фирма или стопански објект, во износ од по 40 илјади денари. Во категориите за најубав состав и цртеж на тема екологија се предвидени по две награди, една за ученици во основните училишта и една за ученици во средните училишта, во износ од по 10 илјади денари.

Разгледувањето на пристигнатите пријави и одбирањето на кандидатите го врши соодветна комисија, која Градот Скопје ја формира од претставници на вработените во секторите на Град Скопје и невладините организации.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје