mksqen

Наскоро парк за миленичиња во општина Центар

Наскоро парк за миленичиња во општина Центар

Типографија

Општина Центар почна со изградба на парк за миленичиња во рамките на „Паркот на новинарите", лоциран спроти Министерството за образование и наука.

Паркот ќе биде со површина од 308 метри квадратни, а заради поголема безбедност ќе биде опколен со ограда висока два метра. 

Во паркот за миленичиња, според најавите од општина Центар, ќе биде поставена урбана опрема, односно клупи и корпи за отпадоци, а во договор со граѓаните, ќе бидат поставени и реквизити за миленичињата.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје