mksqen

Се чисти коритото на реката Серава

Се чисти коритото на реката Серава

Типографија

Интензивно се работи на чистење на реката Серава.

Од општина Бутел информираат дека по третпат се чисти делницата од мостот во Радишани до мостот кај ОУ „Св. Климент Охридски“. Станува збор за должина од пет километри  кои во најголем дел имаат регулирано речно корито.

Реката се чисти од бујната вегетација, како и од наносите мил, песок и отпад што граѓаните го фрлаат во реката.

Општина Бутел во изминативе десет години редовно го чисти коритото на реката Серава, како превентива од поплави, какви што во минатото имало на нејзината територија.

За овој проект ќе бидат потрошени 800 илјади денари, средства кои се обезбедени од буџетот на општина Бутел.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје