mksqen

Ново зеленило на улицата Питу Гули на Водно

Ново зеленило на улицата Питу Гули на Водно

Типографија

Општината Центар почна со обновата на зеленилото на улицата Питу Гули на Водно.

На површина од 600 метри квадратни се врши озеленување со зимзелени и листопадни декоративни растенија.

На овој простор, прецизираат од општината, ќе се садат околу 200 зимзелени и листопадни грмушки кои ќе ја стабилизираат косината, како и магнолија и шест листопадни чадорести дрва.

На целата локација ќе биде поставен автоматски систем за полевање и ќе бидат реконструирани тротоарите.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје