mksqen
15
Саб, Јун
0 Нови / 7 дена

Заврши пријавувањето за фото натпреварот на Екологист.мк

Заврши пријавувањето за фото натпреварот на Екологист.мк

Типографија

Заврши пријавувањето за фото натпревaрот на Екологист.мк.

Посетителите на порталот имаа можност да објавуваат фотографии во две категории и тоа Ѕид на срамот и Куќа на славните. Во првата категорија има пријавено 50 фотографии, а во Куќа на славните вкупно 36. Фотографиите прикажуваат примери на лоши и добри пракси во однесувањето на јавноста и индустријата кон животната средина.

Во следните денови еволуациската комисија ќе ги прогласи најдобрите фотографии. Конкурсот има обезбедено награден фонд од вкупно шест вредносни ваучери во висина од 200 евра. Наградите на учесниците ќе им бидат доделени на завршната конференција на Проектот која ќе се одржи на почетокот на идниот месец.

Фото натпреварот го организираше веб порталот www.ekologist.mk во рамки на Проектот „Развој на еколошко истражувачко новинарство“ финансиски поддржан од Европската Делегација во Скопје, а спроведуван од страна на ЦЕД Флорозон.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Македонија

This module can not work without the AcyMailing Component