mksqen

Се регулира и уредува Зрновска река

Се регулира и уредува Зрновска река

Типографија

Со цел да се спречи излевање на реката Зрновка, општина Зрновци почна со изградба на втората фаза за регулација и уредување на коритото на Зрновска река, проект кој општината го реализира со финансиска поддршка од ИПА програмата.

  • Со реализација овој проект и регулација на реката во должина од 463 местри ќе се придонсе во многу за заштитата на објектите во близина на речното корито. Средствата за изградба на речното корито се обезбедени од ИПА грантот за развој на руралните средини и се во висина од 10,7 милиони денари - изјави градоначалникот на Зрновци, Блаже Станков.

Речното корито на Зрновска река се очекува да биде комплетно завршено за два месеци, а со реализација на овој проект ќе се подобри изгледот во центарот на населеното место Зрновци.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија