mksqen

Се зголемуваат водостоите на реките

Се зголемуваат водостоите на реките

Типографија

Водостоите на сите реки во Македонија се во тренд на покачување како последица од топењето на снегот и поинтензивните температури на воздухот проследени со врнежи од дожд, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Од Управата предупредуваат на внимателно движење покрај водотеците и суводолиците.

Според УХМР, нивото на Вардар е зголемено на сите мерни точки во споредба со просечното ниво за февруари, а најмногу кај Скопје. Најголемо зголемување на водостојот има на реките Треска и Црна Река, а намалување на нивото во однос на вообичаеното единствено има Црн Дрим и тоа за повеќе од  еден метар.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија