mksqen

Анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето

Анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето

Типографија

Институтот за јавно здравје на Република Македонија по повод Светскиот ден на водата 22 март, постави анкета за влијанието на безбедната вода за пиење врз здравјето.

Анкетата може да се пополни на официјалната интернет страница  http://iph.mk/anketa .

Анкетата е со цел граѓаните да се информираат за тоа што е безбедна вода за пиење и кои се болестите поврзани со небезбедната вода.

Со анкетата институтот ја почнува годинaшната кампања по повод Светскиот ден на водата,  како една од многуте превентивни дејности на ИЈЗРМ.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија