mksqen

Топењето на снегот предизвикува заезерени површини

Топењето на снегот предизвикува заезерени површини

Типографија

Нивото на Охридското Езеро е за четири сантиметри под дозволената минимална кота, а водостојот на Вардар во Јегуновце и Скопје е повисок од вообичаените максимуми за февруари.

Кај другите реки водостојот е понизок, соопштуваат од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Оттаму предупредуваат дека  во следниот период, поради топење на снегот во рамниците е можна појава на заезерени површини, особено во делови на Пелагонија, Струмичко Поле, Кумановско и Скопско Поле.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија