mksqen

Одржливото производство на ориз е поисплатливо

Одржливото производство на ориз е поисплатливо

Типографија

Видеото „Одржливо производство на ориз“ промовира поинаков пристап во производството на ориз, кој е еден од стратешките земјоделски производи во Брегалничкиот регион. За разлика од конвенционалниот начин на производство, одржливото производство на ориз покрај одржливото користење на природните ресурси дава и финансиски придобивки за самите производители.
Видеото е изработено во рамките на реализацијата на Програмата за зачувување на природата во Македонија, која се спроведува во регионите покрај реката Брегалница и е поддржана од Швајцарската агенција за соработка и развој (SDC).

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија