mksqen

Во октомври 72,7 отсто од потрошената струја од домашни извори

Во октомври 72,7 отсто од потрошената струја од домашни извори

Типографија

Македонија во октомври годинава вкупно потрошила  640.641 мегават часови електрична енергија.

Од тие 23.424 милиони нормални метри кубни се природен гас, 344.347 тони јаглен и 103.179 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 72,7 отсто од потрошената електрична енергија е од домашни извори, а 93,1 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на струја.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија