mksqen

Застрашувачки фотографии: Дебарско Езеро преполно со ѓубре

Застрашувачки фотографии: Дебарско Езеро преполно со ѓубре

Типографија

Фотографии на кои се гледа дел од Дебарско Езеро целосно прекриен со ѓубре ја шокираа јавноста во земјава.

Корисниците на социјалните мрежи масовно ги споделуваа сликите и ја изразуваа својата загриженост поради состојбата во езерото. На нив се гледа како отпадот ја прекрил водата речиси од едниот до другиот брег.

Фотографиите ги направиле локални еколошки активисти. Граѓаните што ги споделуваат бараат одговорност од локалната самоуправа, но и од централните власти, за оваа состојба.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија