mksqen

Во Кавадарци се одржа обука за органско земјоделско производство

Во Кавадарци се одржа обука за органско земјоделско производство

Типографија

Проект насловен како „Поддршка и промоција на препознатливо стопанско туристички настани и мапирање на форми на рурален туризам” се одржа во Кавадарци како обука за органско земјоделство. 

Обуката е дел од проектот на Програмата за развој на Обединетите нации УНДП, имплементирана од Центарот за развој на Вардарскиот плански регион.

- Целта на оваа обука е да се соберат сите индивидуални земјоделци од Кавадарци, Неготино, Демир Капија и Росоман, кои произведуваат земјоделско  производство и да се запознаат со сите бенефити на самото органско производство. Органското производство е тренд во денешно време. Оваа обука е последна во оваа сесија на обуки кои ги одржува Центарот за развој при Вардарскиот плански регион, откако претходно имавме слична ваква обука наменета за микрорегионот Свети Николе и Лозово - вели Снежана Митрова од Вардарски плански регион.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија