mksqen

Нов парк во општина Ново Село

Нов парк во општина Ново Село

Типографија

Заврши изградбата на паркот во општина Ново Село. Паркот е опремен со современа урбана опрема и хортикултурно е уреден.

  • Задоволни сме што завршивме со реализација на овој проект. Ново Село уште еднаш стана пооплеменето, а жителите може да уживаат во уредениот простор. Активностите се дел од еден покомплексен проект за парково уредување на централните подрачја во повеќе населени места во нашата општина. Опфатени се и Зубово, Сушица, Борисово, Мокриево, Дражево и Смолари - информира градоначалникот на Ново Село, Блажо Велков.


Тој додава дека изградбата на паркот чини 934.363 денари. Овие средства, како што рече, се обезбедени од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2015 година и од буџетот на општина Ново Село.

Од овој проект досега се изградени паркови во населените места Сушица, Зубово и Ново Село, се гради паркот во Мокриево, следува Борисово, а потоа другите населени места.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија