mksqen

Нов рекорд на собрано ѓубре во Нови Сад

Нов рекорд на собрано ѓубре во Нови Сад

Типографија

Работниците на јавното претпријатие „Чистота“ од Нови Сад во јули годинава собрале 10,6 тони ѓубре и го однеле на градската депонија, што е најголемо количество собрано за еден месец од неговото основање во 1945 година, соопштиле оттаму.

Од друга страна, како што е наведено, просечно во јули биле потрошени по четири литри гориво за секој собран тон комунален отпад, што е, пак, најмало количество досега.

Сето тоа, истакнале од претпријатието, се должело на обновата и на квалитетното одржување на возниот парк.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан