mksqen
30
Саб, Сеп
0 Нови / 7 дена

Одбележување на Светскиот ден на шумите во Србија

Одбележување на Светскиот ден на шумите во Србија

Типографија

Светскиот дена на шумите, 21 март, во Србија ќе биде одбележан со садење дрва од 20 до 23 март, во повеќе од 90 градинки и основни училишта.

Акцијата ја организира Јавното претпријатие „Србија шуми“ во соработка со општинските власти и локалните самоуправи на територијата на Србија.

Шумарските инженери од „Србија шуми“ ќе организираат и едукативен час и ќе донираат садници за децата од градинките и училиштата од 17 градови во Србија.

Темата на Светскиот ден на шумите е „Шуми и енергија“ преку која на јавноста ќе и се укаже за значењето на шумите како енергетски ресурс, на неопходноста од чување и заштита на постоечките шуми, како и од потребата од нивно постојано зголемување.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан