mksqen
15
Саб, Јун
0 Нови / 7 дена

Се продолжува ролерско-велосипедската патека на кејот на Вардар во Горно Лисиче

Се продолжува ролерско-велосипедската патека на кејот на Вардар во Горно Лисиче

Типографија

Екипите на Град Скопје и на ЈП „Улици и патишта“ ја асфалтираат ролерско-велосипедската патека на кејот на реката Вардар во Горно Лисиче.

Патеката е од големиот парк на булеварот Февруарски поход до железниот мост во Горно Лисиче, од десната страна.

Патеката е долга две илјади метри, а широка четири метри. На терен е направен ископ, нанесен е тампонски слој, рабници и нов асфалтен слој.

Ролерско-велосипедската патека, како што соопшти Град Скопје, претставува продолжување на патеката која се протегаше од мостот „Тодор Александров“ до паркот на булеварот „Февруарски поход“.

  • Град Скопје во текот на изминативе неколку години интензивно работи на изградба и реконструкција на велосипедските патеки во градот за да се формира мрежа на обележени и поврзани патеки што на велосипедистите ќе им овозможат без пречки и безбедно да стигнат до посакуваната дестинација - соопштуваат од Град Скопје.

Градските власти потсетуваат дека во рамки на проектот „Скопје Велоград 2017“ се изградени и реконструирани велосипедски патеки во должина од околу 18 километри, а изградени се и ролерско-велосипедски патеки од двете страни на кејот на реката Вардар.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Најпопуларни вести во категорија Скопје

This module can not work without the AcyMailing Component