mksqen
20
Саб, Авг
0 Нови / 7 дена

Град Скопје објави конкурс за најголем придонес за животната средина во 2017

Град Скопје објави конкурс за најголем придонес за животната средина во 2017

Типографија

Во рамки на традиционалната манифестација „Денови на пролетта - Денови на екологијата“ Град Скопје објави јавен конкурс за избор на најеколошка компанија, за најголем придонес во заштитата на животната средина, за најубаво уреден двор на куќа, зграда и институција/стопански објект и најубав состав и цртеж на тема екологија за учениците од основните и од средните училишта.

Пријавувањето трае до 16 мај годинава. Пријавите на заинтересираните граѓани, невладини организации, јавни установи, претпријатија и други правни и физички лица треба да се достават по пошта на адресата Град Скопје - Сектор за заштита на животната средина и природата, булевар Илинден број 82 или во архивата на Градот, како и на телефонскиот број 02/3297-273 и 3297-304.

За првите две категории, предвидена е по една награда во износ од по 45 илјади денари. За третата категорија, најубав двор, предвидени се три награди (индивидуално домување, колективно домување и институција, фирма или стопански објект), во износ од по 40 илјади денари.

За четвртата и петтата категорија се предвидени по две награди, една за ученици во основните училишта и една за ученици во средните училишта, во износ од по 10 илјади денари.

Разгледувањето на пристигнатите пријави и одбирањето на кандидатите го врши соодветна комисија, која Град Скопје ја формира од претставници на вработените во секторите на Град Скопје и невладините организации.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје