mksqen
26
Сре, Јан
0 Нови / 7 дена

Нивото на Охридско Езеро шест сантиметри над минимумот

Нивото на Охридско Езеро шест сантиметри над минимумот

Типографија

Нивото на Охридското Езеро е шест сантиметри над дозволениот минимум, а водостоите на реките се под просекот за март, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Според УХМР, водостојот на Вардар е најнизок на мерното место кај Демир Капија и е 60 сантиметри понизок од вообичаениот за март, додека понизок водостој од 23 до 29 сантиметри од вообичаениот има и на останатите мерни места на Вардар.

Слична е состојбата и со останатите реки кај кои се мери водостојот, а најголемо отстапување од просекот има Црна Река на мерното место Новаци, каде водостојот е понизок за еден метар и седум сантиметри од вообичаениот.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија