mksqen
09
Чет, Дек
0 Нови / 7 дена

Три милиони евра за систем за отпадните води во Ниш

Три милиони евра за систем за отпадните води во Ниш

Типографија

Во градот Ниш ќе се гради најголемиот инфраструктурен проект во Србија од областа на заштитата на животната средина, финансиран од Европската унија.

Станува збор за систем за собирање и за третман на отпадните води, за кој трошоците од три милиони евра преку претпристапните фондови на ЕУ. За оваа цел, српската министерка за земјоделство и за заштита на животната средина Стана Божовиќ, како и претставници на делегацијата на ЕУ, го посетиле градот и ја претставиле студијата за процени.

Со проектот се предвидува да се изгради нов колектор, да се реставрира постојниот, а потоа да се изгради и централа за третман на отпадните води, како и за дополнително справување со тињата.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан