mksqen
14
Нед, Апр
0 Нови / 7 дена

Фотографии од загрозени видови во Пука, Албанија

Фотографии од загрозени видови во Пука, Албанија

Типографија

При проверката на фотозамки од балканскиот рис тимот на организацијата ППНЕА останал изненаден од снимките.

Фотографирањето на балканскиот рис, кој е критично загрозен вид, како и кафеавата мечка, волкот, црвена лисица, кафеав зајак и јазовец покажува дека Пука во регионот на Мирдита, Албанија има богат биодивезитет. Следењето на тимот било од зимата 2016 до сега, а од ППНЕА велат дека ќе продолжат со снимање со фотозамки.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан