mksqen
26
Сре, Јан
0 Нови / 7 дена

Бугарија го продолжува финансирањето за искористување на минералните води

Бугарија го продолжува финансирањето за искористување на минералните води

Типографија

За заштита на животната средина бугарското ресорно Министерство ќе даде  1,7 милиони евра.

Средствата ќе се дадат на Националниот доверителски екофонд, а ќе бидат наменети за пилот проект на инвестициската програма „Минерални води".

Програмата ќе финансира еколошки општински проекти за искористување на топлинската енергија на минералните води и како резултат на тоа да има директно или индиректно намалување на емисиите на стакленички гасови. Таа ќе финансира и дел од инвестициите кои водат до подобрување и зголемување на ефикасно користење на ресурсите од минерални води.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан