mksqen
27
Чет, Јан
0 Нови / 7 дена

Бугарија рециклира над 70 отсто од хартијата

Бугарија рециклира над 70 отсто од хартијата

Типографија

Бугарија постигнува над 70 отсто рециклирање на хартијата за пакување, соопштија властите во земјата.

Според заменик-министерот за животна средина и води Красимир Живков овој процент е исклучително добар резултат на европско ниво.

  • Промените на европското законодавство се поврзани со стремежот за постигнување на ресурси како ефикасност и зголемување на процентот на рециклирање хартија -  вели Живков додавајќи дека еколошките прашања се решаваат најдобро во соработка со Министерството за животна средина и води.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан