mksqen
04
Саб, Дек
0 Нови / 7 дена

Белград ќе добие јавни велосипеди

Белград ќе добие јавни велосипеди

Типографија

Белграѓани и нивните гости наскоро ќе може да изнајмуваат јавни велосипеди, а за таа услуга ќе биде распишан тендер за јавно-приватно партнерство.

  • Велосипедистите ќе можат да изнајмуваат возила и со тоа Белград ќе се придружи на европските градови како Лондон, Париз и Берлин - вели градоначалникот на Белград додавајќи дека за почеток на функционирање на оваа услуга забрзано се подготвува тендерската документација.

Според него оваа услуга е важна за намалување на сообраќајниот метеж и бројот на автомобили во центарот на Белград. Белград исто така ќе добие и нови велосипедски патеки, а една од нив веќе е готова и ги поврзува Мостар и Бањица.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан