mksqen
27
Чет, Јан
0 Нови / 7 дена

Поројни дождови предизвикаа поплави во јужна и источна Романија

Поројни дождови предизвикаа поплави во јужна и источна Романија

Типографија

Поројни дождови предизвикаа поплави и големи штети во источна и јужна Романија.

Во овој дел прогласено е  „портокалово ниво“ за ризик од поплави и им е издадена наредба на 4 илјади пожарникари да бидет подготвени за интервенција. 

Во округот Прахова се поплавени 15 населени места, во градот Галац е блокиран сообраќајот на железничката станица, а во градот Плоешти пожарникарите на терен со пупми ја излекуваат водата во бројни домови и живеалиша.

Истоврено, вработените во Инспекторатот за вонредни состојби интервенираат во над 60 места во Букурешт и околниот округ Илфов.
 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет