mksqen
24
Нед, Окт
0 Нови / 7 дена

Забранета трговијата со сите африкански папагали

Забранета трговијата со сите африкански папагали

Типографија

Обединетите нации ја усвоија забраната за меѓународна трговија со сите африкански папагали кои се популарни домашни миленици поради способноста да испуштаат човечки гласови.

Одлуката за забрана за трговија на загрозениот вид папагали е усвоена на Конференцијата на Обединетите нации за диви животни и фауна во Јоханесбург. Стручњаците предупредуваат дека популацијата на сите папагали на континентот се намалува поради трговијата, криволовот и губењето на живеалиштата.

Според нив забраната на ОН може да биде ефикасна во разбивање на илегалната трговија. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Свет