mksqen
27
Чет, Јан
0 Нови / 7 дена

Машинско миење улици, мерка на Градот за загадувањето

Машинско миење улици, мерка на Градот за загадувањето

Типографија

Градот Скопје во насока на намалување на аерозагадувањето почна со миење на улиците.

ЈП „Комунална хигиена“ со пет автоцистерни врши машинско миење на поголемите улици и булевари во градот.

Од Град Скопје информираат дека се мијат и улиците во скопските општини Центар, Аеродром, Гази Баба, Кисела Вода и Карпош.

Булеварите Борис Трајковски, Јане Сандански, Илинден и Партизански одреди, како и улицата Самоилава и други улици, исто така, се чистат и со четири специјални комунални возила – метлачки.

Работници вршат рачно метење и собирање на отпадоците, како и расчистување на остатоците од снегот и мразот на плоштадите „Македонија“, „Пела“ и ВМРО, се чисти Старата Чаршија, пешачките патеки и тротоарите на поголемите булевари, раскрсници и на мостовите Гоце Делчев, Око, Слобода, Камениот мост, Мостот на уметноста и Мостот на револуцијата, Кејот 13-ти Ноември, како и пристапите до поголемите институции.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Скопје