mksqen
17
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Јапонска донација за пелагонискиот плански регион

Јапонска донација за пелагонискиот плански регион

Типографија

Јапонската амбасада на пелагонскиот плански регион им додели донација од багер за чистење на речните корита и канали.

Пелагонискиот плански регион е силно издигнат над локалните критериуми и фокусиран на проектите од регионално значење, смета градоначалникот на општина Ресен Ѓоко Стрезовски, кој претседава со Советот за развој на пелагонискиот плански регион.

  • Посебни успеси постигнавме во руралните општини каде реализацијата на проектите беше многу ефикасна. Во меѓувреме добивме и поддршка од јапонската амбасада која за пелагонискиот регион додели грант од 70 илјади евра за набавка на багер за чистење на речните корита и каналите со што ќе се подобри можноста за справување со евентуални поплави во деветте општини од пелагонискиот регион - вели Стрезовски.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија