mksqen
17
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Значително намалени водостоите на Дрим и Црна Река

Значително намалени водостоите на Дрим и Црна Река

Типографија

Драстично пониски нивоа од просекот за март неделава се измерени на Црна Река кај Новаци и на Дрим кај Ложани.

Како што соопштуваат од УХМР, пониски од просечните се водостоите на речиси сите реки, Вардар кај Скопје, Велес, Демир Капија, Треска, Пчиња, Крива Река, Брегалница и Струмица.

Нивото на Охридското Езеро, пак, се движело меѓу 4 и 5 сантиметри за разлика од просекот во март кој е 32 сантиметра.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија