mksqen
17
Пет, Сеп
0 Нови / 7 дена

Водотеците се намалуваат

Водотеците се намалуваат

Типографија

Нивото на Охридското Езеро е во граница на дозволениот минимум,  соопшти УХМР.

Управата информира дека  водотеците имаат тренд на намалување.

Неделната хидролошка анализа покажува дека нивото на реката Вардар кај Јегуновце,  Скопје, Велес и Демир Капија  од понеделник до петок било  повисоко од просекот за овој период во годината. Нивото кај останатите реки Треска, Пчиња, Крива Река, Брегалница варира.

Водостојот на Црн Дрим од понеделник до петок се движел меѓу 18 и 17  сантиметри што е драстично под просекот кој изнесува 123 сантиметри.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Македонија