mksqen
04
Саб, Дек
0 Нови / 7 дена

Принцот на Јордан заинтересиран за инвестирање во соларна енергија во БиХ

Принцот на Јордан заинтересиран за инвестирање во соларна енергија во БиХ

Типографија

Принцот на Јордан Мохамед ал-Абас Бин Али е заинтересиран за инвестирање во соларната енергија во Босна и Херцеговина.

Во придружба на неговите неколку советници и двајца бизнисмени од Либија, Мохамед ал Бин Али Абас ја посети Агенцијата за странски инвестиции Промоција на БиХ (ФИПА). Како претставник на американската компанија Еко-Gen енергетика, Бин Али претстави систем на производство на соларна енергија со хибридни генератори кои користат литиум-јонски батерии. Овој систем значително придонесува за енергетската ефикасност и намалување на трошоците за електрична енергија. Тој исто така изрази интерес за пазарот на електрична енергија, принципите на извозот на електрична енергија и нејзината цена во Федерацијата на Босна и Херцеговина.

Претставниците на ФИПА ги обезбедилеинформациите поврзани со секторот на електрична енергија. Тие, исто така, ја истакна подготвеноста на ФИПА да им помогне на потенцијалните инвеститори во воспоставување на контакти со релевантните институции во енергетскиот сектор во БиХ и понудиле поддршка за реализација на инвестиции во секторот за обновлива енергија. Покрај инвестирање во соларна енергија, Бин Али, исто така, изразил интерес за инвестирање во земјоделското производство, особено добиток, и туризмот.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан